Anne köftesi yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram dana kıyma; 1 adet yumurta; 1 adet soğan; 2 diş sarımsak; yarım çay bardağı galeta veya ekmek içi; 1 tatlı kaşığı domates salçası; yarım demet maydanoz; 1 çay kaşığı kırmızı toz biber; 1 çay kaşığı pul biber; yarım çay kaşığı karabiber; yarım çay kaşığı kimyon; yarım çay kaşığı köfte baharatı; tuz. Yapılışı: 1. Derin bir kaba rendelenmiş soğan, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş sarımsak, baharatlar, tuz, ekmek içi veya galeta unu eklenir. 2. Malzemeler güzelce yoğrulur. 3. Pürüzsüz bir hale gelince köfte harcı yarım saat buzdolabında dinlendirilir. 4. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elle şekil verilir. 5. Yapışmaz bir tavada kızartılır. Püf noktaları: Yoğurma işlemi en az 10-15 dakika yapılmalıdır. Harç, buzdolabında dinlendikten sonra pişirilmelidir. Köftelerin daha yumuşak olması için süt eklenebilir. Köftelerin dağılmaması için galeta unu veya ekmek içi, yumurta ve baharatlarla iyice yoğrulmalıdır.