Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ancora şıra üzümü tüketmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Hazırlık: 250 g siyah kuru üzüm veya yaş üzümü yıkayıp süzgece koyun 2.
- Sıkma: Üzümleri blenderdan geçirerek küçük parçalara ayırın 23.
- Mayalanma: Parçalanan üzümleri bir kavanoza koyup üzerine 1 litre oda sıcaklığında içme suyu ekleyin 23. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde kapatın ve ışık almayan bir ortamda 1 gün boyunca saklayın 23.
- Süzme: Mayalanma sürecinde kavanozda görünen pembe renk ve beyaz kabarcıklar oluştuğunda, şırayı süzerek bir şişeye veya sürahiye boşaltın 23.
- Servis: Şırayı buzdolabında muhafaza edip, dilediğiniz zaman soğuk olarak servis edebilirsiniz 2. Aroma katmak için içine karanfil, limon, kekik, nane veya tarçın ekleyebilirsiniz 2.
Şıra, doğal bir içecek olup, katkı maddesi içermez ve alkolsüzdür 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: