Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ananaslı tavuk yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü 1;
- 1 adet büyük boy ananas 1;
- 1 su bardağı taze kişniş 1;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 yemek kaşığı bal 1;
- 1 limonun suyu 1;
- Tuz 1;
- Karabiber 1.
Yapılışı:
- 500 gram tavuk göğsünü doğrayın ve tuz, karabiber ile marine edin 1.
- 1 kutu dilimlenmiş ananasın suyunu süzün 1.
- Bir tavada tavukları pişirin 1.
- Pişen tavukların üzerine dilimlenmiş ananasları ekleyin 1.
- Bir kasede taze kişniş ile birlikte sızma zeytinyağı, limon suyu, balzamik sirke, tuz ve karabiberi karıştırın 1.
- Hazırladığınız sosu tavuk ve ananasın üzerine dökün 1.
- Tavukları 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin 1.
- Üzerine taze kişniş yaprakları ile süsleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: