• Buradasın

    Ananaslı tavuk nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ananaslı tavuk yapmak için gerekli malzemeler:
    • 500 gram tavuk göğsü 1;
    • 250 gram mantar 1;
    • 1 soğan 1;
    • 1 sarı veya kırmızı biber 1;
    • 3 yemek kaşığı köri 1;
    • Pul biber, karabiber, tuz 1;
    • 1,5 çay bardağı su 1;
    • 225 gram doğranmış ananas (konserve) 1;
    • Zeytinyağı 1.
    Yapılışı:
    1. Zeytinyağı ve iri doğranmış tavuğu tencereye koyup kavurun 1.
    2. Soğan, mantar ve biberi ekleyip 5 dakika pişirin 1.
    3. Baharatları, tuzu ve suyu ilave edip pişmeye bırakın 1.
    4. Piştikten sonra süzülmüş ananası ekleyip 3 dakika daha kaynatın ve altını kapatın 1.
    5. Servis yapın 1.
    Alternatif bir ananaslı tavuk tarifi:
    • 800 gram fileto tavuk göğsü 2;
    • 1 dilimlenmiş ananas 2;
    • 1 orta boy dolmalık kırmızı biber 2;
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
    • 1 taze sıkılmış lime suyu 2;
    • 1 tatlı kaşığı kişniş 2;
    • 1 tatlı kaşığı soya sosu 2;
    • 4 dal frenk soğanı 2;
    • 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 2;
    • 1/4 çay kaşığı tuz 2.
    Yapılışı:
    1. Tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın 2.
    2. Lime suyu, tuz, karabiber, kişniş ile harmanlayın ve 2-3 saat buzdolabında dinlendirin 2.
    3. Ananas ve biberi küçük küpler halinde kesin 2.
    4. Zeytinyağını tavada kızdırıp tavukları yüksek ateşte soteleyin 2.
    5. Ananas ve biberi ekleyip orta ateşte pişirmeye devam edin 2.
    6. Soya sosunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirin 2.
    7. Doğranmış frenk soğanı ile servis edin 2.
    Bir diğer ananaslı tavuk tarifi:
    • 300 gram tavuk göğüs, kuşbaşı doğranmış 3;
    • 6 su bardağı su 3;
    • 3 dilim ananas, küp kesilmiş [
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tavuk sote için en güzel hangi tavuk kullanılır?

    Tavuk sote için tavuk göğsü, tavuk kalça eti ve tavuk butu kullanılabilir. Tavuk göğsü, yumuşak eti ile tercih edilir. Tavuk kalça eti ve tavuk butu, daha lezzetli sonuçlar verebilir. Tavuk sote yaparken kullanılan etin körpe ve sinirsiz olması önerilir.

    Tavuk sote yaparken tavuk nasıl doğranır?

    Tavuk sote yaparken tavuk kuşbaşı şeklinde doğranır. Tavukların küçük ve birbirine yakın boyutlarda kesilmesi önerilir.

    Tavuk pişirmede hangi tavuk kullanılır?

    Tavuk pişirmede her türlü tavuk parçası kullanılabilir, ancak en yaygın olarak tercih edilenler şunlardır: 1. Göğüs: Saf protein açısından zengin olup, şinitzel, köfte, nugget, ızgara ve sote gibi tariflerde kullanılır. 2. Kanat: Kemiğe yakın lezzetli eti ve etrafındaki yağlı deri sayesinde mangal ve fırında pişirme için uygundur. 3. But: Yağlı bir et olduğu için fırında ve tavada pişirmeye uygundur. 4. Kalça: Sebzeli doyurucu öğünler için tercih edilir. Ayrıca, tavuğu haşlayarak da çeşitli yemekler hazırlanabilir.

    Ananas tavukla iyi gider mi?

    Evet, ananas tavukla iyi gider. Ananas, doğal tatlılığı ve yumuşatıcı özelliğiyle et marinasyonunda sıklıkla kullanılır ve proteinle zenginleştirilmiş yemeklere lezzet katar. Örneğin, ananaslı tavuk ızgara veya ananaslı karides salatası gibi tarifler mevcuttur. Ancak, ananas tavuklara sadece ölçülü olarak sunulmalı ve aşırı beslenmemelidir. Bunun bir nedeni ananasın yüksek şekerli bir meyve olmasıdır. Ayrıca, tavuklar ananası sindirmekte zorlanabilir ve sindirilmemiş madde birikimi olan bir bezoar gelişimi görülebilir. Tavuklara ananas beslerken alınması gereken bir diğer önlem ise, ananas kabuğu ve yapraklarının tavuklar için çok sert olmasıdır. Tavukların beslenmesiyle ilgili en doğru bilgi için bir veteriner hekime danışılması önerilir.