Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ananaslı tavuk yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü 1;
- 250 gram mantar 1;
- 1 soğan 1;
- 1 sarı veya kırmızı biber 1;
- 3 yemek kaşığı köri 1;
- Pul biber, karabiber, tuz 1;
- 1,5 çay bardağı su 1;
- 225 gram doğranmış ananas (konserve) 1;
- Zeytinyağı 1.
Yapılışı:
- Zeytinyağı ve iri doğranmış tavuğu tencereye koyup kavurun 1.
- Soğan, mantar ve biberi ekleyip 5 dakika pişirin 1.
- Baharatları, tuzu ve suyu ilave edip pişmeye bırakın 1.
- Piştikten sonra süzülmüş ananası ekleyip 3 dakika daha kaynatın ve altını kapatın 1.
- Servis yapın 1.
Alternatif bir ananaslı tavuk tarifi:
- 800 gram fileto tavuk göğsü 2;
- 1 dilimlenmiş ananas 2;
- 1 orta boy dolmalık kırmızı biber 2;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 taze sıkılmış lime suyu 2;
- 1 tatlı kaşığı kişniş 2;
- 1 tatlı kaşığı soya sosu 2;
- 4 dal frenk soğanı 2;
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 2;
- 1/4 çay kaşığı tuz 2.
Yapılışı:
- Tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın 2.
- Lime suyu, tuz, karabiber, kişniş ile harmanlayın ve 2-3 saat buzdolabında dinlendirin 2.
- Ananas ve biberi küçük küpler halinde kesin 2.
- Zeytinyağını tavada kızdırıp tavukları yüksek ateşte soteleyin 2.
- Ananas ve biberi ekleyip orta ateşte pişirmeye devam edin 2.
- Soya sosunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirin 2.
- Doğranmış frenk soğanı ile servis edin 2.
Bir diğer ananaslı tavuk tarifi:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: