Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ananas, doğal tatlılığı ve yumuşatıcı özelliğiyle et marinasyonunda sıklıkla kullanılır ve proteinle zenginleştirilmiş yemeklere lezzet katar 13.
Örneğin, ananaslı tavuk ızgara veya ananaslı karides salatası gibi tarifler mevcuttur 3.
Bunun bir nedeni ananasın yüksek şekerli bir meyve olmasıdır 24. Çok fazla şeker yemek, tavukların aşırı kilolu olmasına ve genel sağlıklarını etkilemesine neden olabilir 24.
Ayrıca, tavuklar ananası sindirmekte zorlanabilir ve sindirilmemiş madde birikimi olan bir bezoar gelişimi görülebilir 24.
Tavuklara ananas beslerken alınması gereken bir diğer önlem ise, ananas kabuğu ve yapraklarının tavuklar için çok sert olmasıdır 24.
Tavukların beslenmesiyle ilgili en doğru bilgi için bir veteriner hekime danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: