Buradasın
Alüminyum folyoda biftek nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alüminyum folyoda biftek pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 1 kg biftek, bir tutam taze biberiye, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 kahve fincanı zeytinyağı, tuz ve karabiber 1.
- Hazırlık: Biberiye, kekik, zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın 1. Biftekleri bu sosa bulayıp alüminyum folyoya sarın ve 2 saat dinlendirin 1.
- Pişirme: Dinlendirilmiş biftekleri ızgarada her iki tarafını kızartın 1.
Alternatif olarak, teflon tavada da pişirebilirsiniz:
- Teflon tavada pişirme: Biftekleri tavaya alıp harlı ateşte etlerin rengi koyulaşana kadar her bir yüzünü yaklaşık 1-2 dakika pişirin 2. Rengi koyulaşan etleri küçük bir fırın tepsisine alın ve jülyen doğranmış biberleri etin yağında 2-3 dakika pişirin 2.
- Fırında pişirme: Salçalı karışım, sıcak su ve isteğe bağlı baharatları ekleyip tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin 2. Ardından alüminyum folyoyu açıp 5-10 dakika etlerin üzeri kızarana kadar pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: