Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alacalı (Allak Bullak) Kek Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta 1
- 1 su bardağı toz şeker 1
- 1 su bardağı sıvı yağ 1
- 1 su bardağı süt 1
- 1 paket vanilin 1
- 2,5 su bardağı un 1
- 1 paket kabartma tozu 1
- 3 yemek kaşığı kakao 1
- 1/2 çay bardağı su 1
Yapılışı:
- Fırını 170 dereceye ayarlayın 1.
- Yumurta ve şekeri, şeker eriyip harcın rengi açılana dek mikserle karıştırın 1.
- Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyin, çırpın 1.
- Son olarak vanilin, un ve kabartma tozunu da ilave edip tüm malzemeler karışana dek çırpın 1.
- Kek kalıbını yağlayın 1.
- Hazırladığınız harcın yarısını kalıba dökün 1.
- Kalan harcın üzerine kakao ve su ilave edip çırpın 1.
- Kalıba kakaolu harcı da ilave edip kalıbı yukarı, aşağı, sağa ve solu doğru sallayın 1.
- 170 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kontrollü olarak pişirin 1.
- Kürdan kontrolü yaparak içinin piştiğinden emin olun 1.
- Pişen keki oda sıcaklığına geldiğinde dilimleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: