Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alkolsüz şarabın tadı, alkol içeren geleneksel şarapla benzerdir 14. Üretim süreci aynıdır, ancak sadece son aşamada alkol çıkarılır 14.
Alkolün çıkarılması, şarabın tadını ve yapısını etkileyebilir 2. Genellikle alkolsüz şarap, geleneksel versiyondan daha hafif ve farklı aromatik notalara sahip olarak algılanır 2. Alkol, aromatik maddelerin taşınmasında ve şaraba gövde kazandırılmasında önemli bir rol oynar; bu nedenle yokluğu, daha az sağlam ve karmaşık bir aromatik profile sahip bir içkiye yol açabilir 2.
Lezzet algısı, alkolsüzleştirme için kullanılan yönteme ve başlangıç şarabının kalitesine bağlı olarak değişebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: