Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alıç sirkesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kilogram olgun alıç meyvesi 25;
- 2 litre içme suyu 25;
- 1 su bardağı doğal üzüm sirkesi (başlatıcı olarak) 2;
- 1 çay kaşığı tuz 25;
- 1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı) 2.
Yapılışı:
- Alıç meyvelerini iyice yıkayın ve saplarını ayıklayın 2.
- Meyvelerin üzerine, kavanozun yarısını dolduracak şekilde içme suyu ekleyin 2.
- Kavanoza 1 su bardağı doğal üzüm sirkesi ekleyin 2.
- Eğer hafif tatlı bir sirke elde etmek istiyorsanız, 1 yemek kaşığı bal ekleyin 2.
- Kavanozun ağzını temiz bir tülbent veya bezle kapatın ve bir lastikle sabitleyin 2.
- Doğrudan güneş ışığı almayan, serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin 2.
- Fermantasyon süreci en az 4-6 hafta sürmelidir 2.
- Sirke anası oluştuğunda, sirkeyi temiz bir tülbent veya ince bir bez yardımıyla başka bir cam şişeye süzün 2.
- Süzdüğünüz alıç sirkesini, ağzı kapalı bir cam şişede serin ve karanlık bir yerde 1-2 hafta daha dinlendirin 2.
Alıç sirkesini yaparken, kavanozları önceden sıcak su ile sterilize etmek ve çürük meyveler kullanmamaya özen göstermek önemlidir 5. Ayrıca, mayalanma sürecinde kavanozun kapağını açmamak ve sirkeyi süzerken meyvelerinden arındırmak gerekir 5.
Alıç sirkesini evde yaparken bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: