Buradasın
Alabalık hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alabalık hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı un 1;
- 2 yemek kaşığı mısır unu 1;
- 1 yemek kaşığı şeker 1;
- 1 yemek kaşığı tuz 1;
- 1/2 su bardağı su (gerektiğinde artırılabilir) 1;
- Balık aroması (isteğe bağlı, örneğin anason veya vanilya) 1;
- Renkli gıda boyası (isteğe bağlı) 1.
Hazırlanışı:
- Un, mısır unu, şeker ve tuzu bir kapta karıştırın 1.
- Karışıma yavaş yavaş su ekleyin 1. Su miktarı, hamurun kıvamına göre ayarlanmalıdır 1. Hamurun ne çok sert ne de çok sulu olması istenmektedir 1.
- İsteğe bağlı olarak, balık aromasını ve gıda boyasını ekleyin 1.
- Tüm malzemeler bir araya getirildikten sonra, hamuru iyice yoğurun 1. Yoğurma işlemi, hamurun pürüzsüz bir kıvam almasını sağlar 1.
- Yoğrulan hamuru, yaklaşık 30 dakika boyunca dinlendirin 1.
- Dinlendirilmiş alabalık hamuru, av sırasında kullanılmak üzere küçük parçalar halinde şekillendirilip, olta iğnesine takılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: