Buradasın
Türk mutfağında yahni çeşitleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk mutfağında yahni çeşitleri şunlardır:
- Kuzu Yahni: Kuzu eti, patates, havuç ve soğan ile pişirilir 23.
- Dana Yahni: Dana eti, biber, domates ve bezelye ile zenginleştirilir 2.
- Tavuk Yahni: Tavuk eti, sebzelerle birlikte pişirilerek daha hafif bir alternatif sunar 23.
- Sebzeli Yahni: Et olmadan sadece sebzelerle yapılan, vejetaryen veya vegan beslenenler için uygun bir seçenektir 23.
- Balık Yahni: Beyaz etli balıklar kullanılarak soğan, biber, domates ve baharatlarla pişirilir 3.
- Nohutlu Yahni: Nohut, dana eti, arpacık soğan ve et suyu ile hazırlanır 1.
- Papaz Yahnisi: Dana eti, soğan, sirke, mantar ve limon suyu ile yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: