• Buradasın

    Akrilamit içeren gıdalar nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Akrilamid içeren gıdalar genellikle nişasta içeren ve yüksek sıcaklıklarda pişirilen yiyeceklerdir 23. İşte bazı örnekler:
    • Patates ürünleri: kızartması, cipsi 14;
    • Ekmek ve unlu mamuller 45;
    • Kahvaltılık gevrekler 4;
    • Kuru yemişler 2;
    • Kahve 14;
    • Çikolata 4;
    • Karamelize edilen meyve ve sebzeler 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hazır gıdalarda hangi katkı maddeleri var?

    Hazır gıdalarda bulunan bazı katkı maddeleri şunlardır: 1. Renklendiriciler: Gazlı içeceklerde (cola için karamel), şekerlemelerde tartrazin, sosiste kurkimindir. 2. Koruyucular: Antimikrobiyal etkili, sucukta nitrat, zeytin ezmesinde benzoat, kuru meyvelerde kükürt dioksit kullanılır. 3. Antioksidanlar: Yağlarda ve yağlı gıdalarda oksidasyonu önlemek için kullanılırlar. 4. Emülsifiyer ve Stabilizatörler: Mayonez ve dondurma gibi karışmayan yağ ve su fazını bir arada tutmak için kullanılırlar. 5. Asit-baz sağlayıcılar: Sitrik asit, malik asit, tartarik asit, asitliği artırıp gıdada ekşi tat oluşumunu sağlar. 6. Tatlandırıcılar: Düşük enerjili veya sıfır enerjili içeceklerde kullanılır. Bu katkı maddeleri, gıdaların raf ömrünü uzatmak, duyusal özelliklerini düzeltmek ve kalite karakteristiklerini muhafaza etmek gibi amaçlarla kullanılır.