Buradasın
Akıtmanın içine süt yerine yoğurt konur mu?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ancak, yoğurt ve sütün kıvam, yağ ve su oranları farklı olduğu için, yoğurt kullanıldığında akıtmanın dokusu daha yoğun olabilir 15. Ayrıca, yoğurdun asidik yapısı, akıtmanın lezzetini etkileyebilir 1.
Yoğurtlu akıtma yapmak için bir tarif:
- Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı su, 2 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz ve şeker, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, sıvı yağ (kızartma için) 1.
- Hazırlık:
- Yoğurdu ve suyu bir kaba alıp karıştırın 1.
- Yumurtaları, tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin 1.
- Un ve kabartma tozunu ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin 1.
- Hamuru biraz su ekleyerek daha yumuşak bir kıvam elde edebilirsiniz 1.
- Kızartma için tavayı ısıtıp sıvı yağ ekleyin 4.
- Hamurdan kepçeyle alıp tavaya dökün, her iki tarafını da pişirin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: