Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Akışkan sütlaç yapımı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Pirinçlerin Hazırlanması: Yarım su bardağından bir parmak az pirinci iki su bardağı su ile haşlayın, suyun iyice azalmasını bekleyin 2.
- Nişasta Karışımı: İki yemek kaşığı nişastayı yarım bardaktan daha az sütle karıştırın 2.
- Süt ve Vanilya Eklenmesi: Haşlanmış pirincin üzerine bir litre süt ve vanilyayı ekleyin, kaynamasını bekleyin 2.
- Şeker ve Nişastalı Süt: Kaynayınca şekeri ve nişastalı sütü ekleyin, 10-15 dakika kaynatın 2.
- Fırında Kızartma: Toprak kaplara koyup fırının üst gözünde 200 derecede üzeri kızarana kadar bekletin 2.
Görsel olarak, sütlacın akışkan kıvamı ve üzeri tarçınla süslenmiş hali aşağıdaki kaynaklarda yer almaktadır:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: