Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
1 kilo süte 3 yemek kaşığı pirinç eklemek yeterli olacaktır 1.
Malzemeler:
Hazırlanışı:
- Sütü, yumurta sarısını ve şekeri tencereye alıp çırpın 3.
- Tencerenin altını kısık ateşte yakın 3.
- Diğer ocakta pirinçleri haşlayın 3.
- Pirinçler yumuşayınca süzüp kaynayan sütünüze ilave edin 3.
- Kaynayan sütlacınızı sübye ile kıvam verip 2 dakika kaynatın 3.
- Hazırladığınız sütlacı kaselere alın 3.
- Fırın tepsisine az miktarda su ekleyin 3.
- Sütlaçları 200-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin 3.
Kullandığınız kabın boyutuna göre porsiyon sayısı değişebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: