Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Akdeniz Bölgesi'ndeki bazı coğrafi işaretler şunlardır:
- Antalya: Alanya avokadosu, Alanya gülüklü çorbası, Finike portakalı, Korkuteli karyağdı armudu, Antalya piyazı, Manavgat susamı 35.
- Isparta: Isparta gülü, Isparta gülyağı, Isparta kabune pilavı, Uluborlu banağı, Yalvaç hamursuzu 3.
- Burdur: Burdur ceviz ezmesi, Burdur şiş köftesi, Karamanlı cevizi, Karamanlı kişnişi, Melli inciri 3.
- Mersin: Anamur muzu, Bozyazı kavutu, Erdemli lamas limonu, Mersin cezeryesi, Marsin tantunisi, Tarsus beyazı üzümü, Tarsus humusu, Tarsus sarıulak zeytini 3.
- Adana: Adana bici bici, Adana içli köfte, Adana karpuzu, Adana kebabı, Çukurova pamuğu, Kozan portakalı, Tapan bıçağı 3.
- Kahramanmaraş: Andırın tirşiği, Çağlayancerit cevizi, Kahramanmaraş Hartlap bıçağı, Kahramanmaraş oyma çeyiz sandığı, Kahramanmaraş yemenisi, Maraş biberi, Maraş burma bileziği, Maraş çöreği, Maraş dondurması 3.
- Hatay: Antakya kağıt kebabı, Antakya küflü çökeleği, Antakya künefesi, Antakya tuzlu yoğurdu, Dörtyol mandarini, Hatay defne sabunu, Hatay ipeği 3.
- Osmaniye: Kadirli turpu, Osmaniye yer fıstığı 3.
- Karaman: Karaman Divle obruğu tulum peyniri 3.
Ayrıca, Akdeniz Üniversitesi, "Yelten Tarhanası" ve "Side Narı" için tescil başvurusu yapmıştır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: