Akdeniz bölgesinde meşhur olan tatlılar şunlardır: 1. Kabak Tatlısı: Antalya yöresine özgü, üzerine tahin ve ceviz dökülerek servis edilir. 2. Tahinli Katmer: İçine tahin eklenerek yapılan ve sıcak olarak servis edilen bir tatlıdır. 3. Cillincop (Tahinli Un Helvası): İbradı bölgesinde yemek sonrası ikram edilen, çitlenbik tohumu, tahin ve pekmezle yapılan bir helvadır. 4. Hamali Tatlısı: Baklava yufkasından yapılan, içine buğday nişastası ile yapılan pelte konan ve muska şeklinde kapatılarak pişirilen bir tatlıdır. 5. Elmalı Baklava: İçinde ceviz, fıstık veya tereyağı olmayan, elma ve tarçınla hazırlanan bir baklavadır. 6. Babata Keki: Mısır unu, yoğurt, toz şeker, tahin, zeytinyağı, tarçın, yer fıstığı ve susam kullanılarak yapılan bir kektir.