• Buradasın

    Ağızda dağılan gofret kurabiyesi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ağızda dağılan gofret kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler:
    • 250 gram margarin veya tereyağı 15;
    • yarım su bardağı sıvı yağ 15;
    • 1 su bardağı nişasta 15;
    • 1 su bardağı pudra şekeri 15;
    • 1 yemek kaşığı sirke 15;
    • 1 paket vanilya 15;
    • yarım paket kabartma tozu 15;
    • 1 çay bardağı fındık 15;
    • 3 su bardağı un 15.
    Yapılışı:
    1. Bir tavada unun kokusu çıkana kadar unu kavurun 1.
    2. Kavrulan un haricinde diğer malzemeleri bir araya getirin 1.
    3. Soğuyan unu yavaş yavaş diğer malzemelerin içine ekleyin 1.
    4. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde hamur koparın ve yuvarlayarak tepsiye dizin 1.
    5. Önceden ısıtılmış fırında pembe renk alana kadar pişirin 1.
    6. Dilerseniz üzerine pudra şekeri ilave edebilirsiniz 1.
    Bu tarif, nefistarifvesunumlar.com sitesinden alınmıştır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ağızda dağılan kurabiye için hangi yağ kullanılır?

    Ağızda dağılan kurabiye yapımında tereyağı kullanılması önerilir.

    Ağızda dağılan tadımlık kurabiyeler nasıl yapılır?

    Ağızda dağılan tadımlık kurabiyeler yapmak için aşağıdaki tarifleri deneyebilirsiniz: 1. Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye: - Malzemeler: 250 gram oda sıcaklığında tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, 1 yumurta beyazı, yarım kahve fincanı sirke, 1/4 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 4 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı susam, 1 yemek kaşığı çörek otu. - Yapılışı: Tereyağı ve diğer malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin, yağlı kağıt serili fırında pişirin. 2. Tereyağlı Fındıklı Kurabiye: - Malzemeler: 1 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı, 2 su bardağı un, yarım çay bardağı fındık kırığı, yarım paket kabartma tozu, 3 yemek kaşığı pudra şekeri. - Yapılışı: Tereyağı, un, pudra şekeri ve kabartma tozunu yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin, 180 derece fırında pişirin. 3. Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi: - Malzemeler: 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında), 1 su bardağı pudra şekeri, 1 çay bardağı sıvı yağ, 4 su bardağı un, 1 paket vanilin. - Yapılışı: Tereyağı ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın, sıvı yağı ekleyin ve karıştırın. Unu ve vanilini azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp şekil verin, fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.

    Gofret kurabiye malzemeleri nelerdir?

    Gofret kurabiye malzemeleri şunlardır: 1 su bardağı un; 1 çay bardağı fındık (robotta çekilmiş); 250 gr margarin veya tereyağı; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı mısır nişastası; 1 su bardağı pudra şekeri; 2 yemek kaşığı sirke; 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi; Yarım paket kabartma tozu; Vanilya.

    Gofret hamuru nasıl yapılır?

    Gofret hamuru yapımı için gerekli malzemeler: 1 paket margarin veya tereyağı; Yarım su bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı nişasta; 1 su bardağı pudra şekeri; 1 yemek kaşığı sirke; 1 paket vanilya; Yarım paket kabartma tozu; 1 çay bardağı fındık; Un. Yapılışı: 1. Öncelikle 1,5 su bardağı unu tavaya alıp kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavurun. 2. Daha sonra rondodan çekilmiş fındığı ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. 3. Diğer malzemeleri bir kaba koyarak karıştırın. 4. Kavrulmuş unu ilave edin ve son olarak kontrollü şekilde un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. 5. Ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp avuç içinde yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın. 6. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembe renk alana kadar pişirin. Ayrıca, evde gofret yapmak için aşağıdaki tariflere de bakabilirsiniz: Yemek.com'un ev yapımı gofret tarifi: 3 adet wasa, 80 gram bitter çikolata ve 100 gram fındık ezmesi kullanarak yapılır. Odatv'nin çıtır gofret tarifi: 2 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı vanilya, yarım çay kaşığı tuz, 1 yumurta, yarım su bardağı ayçiçeği yağı veya fındık yağı, 1 su bardağı süt ve 1/4 su bardağı su kullanılarak yapılır.