Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gofret hamuru yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 paket margarin veya tereyağı 1;
- Yarım su bardağı sıvı yağ 1;
- 1 su bardağı nişasta 1;
- 1 su bardağı pudra şekeri 1;
- 1 yemek kaşığı sirke 1;
- 1 paket vanilya 1;
- Yarım paket kabartma tozu 1;
- 1 çay bardağı fındık 1;
- Un 1.
Yapılışı:
- Öncelikle 1,5 su bardağı unu tavaya alıp kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavurun 1.
- Daha sonra rondodan çekilmiş fındığı ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın 1.
- Diğer malzemeleri bir kaba koyarak karıştırın 1.
- Kavrulmuş unu ilave edin ve son olarak kontrollü şekilde un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin 1.
- Ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp avuç içinde yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın 1.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembe renk alana kadar pişirin 1.
Ayrıca, evde gofret yapmak için aşağıdaki tariflere de bakabilirsiniz:
- Yemek.com'un ev yapımı gofret tarifi: 3 adet wasa, 80 gram bitter çikolata ve 100 gram fındık ezmesi kullanarak yapılır 3.
- Odatv'nin çıtır gofret tarifi: 2 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı vanilya, yarım çay kaşığı tuz, 1 yumurta, yarım su bardağı ayçiçeği yağı veya fındık yağı, 1 su bardağı süt ve 1/4 su bardağı su kullanılarak yapılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: