• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Afyon bükmesi içinde ne var?

    • Yemek
    • Malzemeler
    • TürkMutfağı

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown, flaky pastry (Afyon bükmesi) is freshly baked on a wooden table, its layers slightly open to reveal a savory filling of green lentils, poppy seeds, and caramelized onions, with a warm steam rising from it.
    Afyon bükmesinin içinde yeşil mercimek, haşhaş, soğan, tuz ve karabiber bulunur 135.
    İç harç için, ince doğranmış ve yağda kavrulmuş soğan, haşlanmış mercimekle karıştırılıp tuz ve karabiber eklenir 13.
    Ayrıca, mercimekli harcın yerine iç malzemesi olarak patates de kullanılabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. ulubeylezzetleri.com
        1
      2. kulturportali.gov.tr
        2
      3. blog.otelegidelim.com
        3
      4. enuygun.com
        4
      5. tr.wikipedia.org
        5
    • Haşhaşın sağlık faydaları nelerdir?

    • Afyon mutfağında başka hangi lezzetler var?

    • Patatesli bükme nasıl yapılır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Afyon Bükmesi hangi undan yapılır?

    Afyon bükmesi, 3 su bardağı un kullanılarak yapılır. Hamur, ılık su, üzüm sirkesi ve tuz ilavesiyle hazırlanır. Ayrıca, Afyon yöresi bükme tarifinde 12 su bardağı un kullanıldığı da belirtilmiştir. Unun türüne dair bir bilgi bulunamamıştır.
    • Yemek
    • Tarif
    • Hamurİşleri
    5 kaynak
    A warm, golden-brown Afyon bükme rests on a wooden table, its flaky layers slightly pulled apart to reveal a spiced filling, while a pair of hands dusted with flour gently stretch fresh dough nearby, evoking the care and tradition of Turkish pastry-making.

    Afyon bükmesinin püf noktası nedir?

    Afyon bükmesinin püf noktaları şunlardır: Hamurun dinlendirilmesi. İç yağ kullanımı. Hamur kalınlığı. Pişirme kontrolü. Baharat miktarı. Ayrıca, Afyon bükmesinde iç harç olarak mercimek yerine patates de kullanılabilir.
    • Yemek
    • Tarif
    • Börek
    • TürkMutfağı
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"41xn0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fafyon-bukmesi-icinde-ne-var-1855705392%3Flr%3D213%26ncrnd%3D90441","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"4969492351757008086","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1757008134544064-7253997109981100853-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-158-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"41xnw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"41xn1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"41xnw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"41xn2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Afyon bükmesinin içinde **yeşil mercimek, haşhaş, soğan, tuz ve karabiber** bulunur [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/afyonkarahisar/neyenir/bukme)[```3```](https://www.nefisyemektarifleri.com/hashasli-mercimekli-afyon-bukmesi-orijinal-tarif/)[```5```](https://www.gzt.com/lokma/mercimekli-bukmeafyon-mutfagi-33611).\n\nİç harç için, ince doğranmış ve yağda kavrulmuş soğan, haşlanmış mercimekle karıştırılıp tuz ve karabiber eklenir [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/afyonkarahisar/neyenir/bukme)[```3```](https://www.nefisyemektarifleri.com/hashasli-mercimekli-afyon-bukmesi-orijinal-tarif/).\n\nAyrıca, mercimekli harcın yerine iç malzemesi olarak patates de kullanılabilir [```1```](https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/afyonkarahisar/neyenir/bukme).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://ulubeylezzetleri.com/afyon-bukmesi","title":"Afyon Bükmesi | Ulubey Lezzetleri - Yöresel Lezzetler","shownUrl":"https://ulubeylezzetleri.com/afyon-bukmesi","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/afyonkarahisar/neyenir/bukme","title":"BÜKME | Kültür Portalı","shownUrl":"https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/afyonkarahisar/neyenir/bukme","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://blog.otelegidelim.com/cografi-isaretler/afyonkarahisar/afyon-bukmesi/","title":"Afyon Bükmesi - Otelegidelim.com","shownUrl":"https://blog.otelegidelim.com/cografi-isaretler/afyonkarahisar/afyon-bukmesi/","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.enuygun.com/bilgi/afyonkarahisar-da-ne-yenir-1/","title":"Afyonkarahisar'da Ne Yenir? | ENUYGUN","shownUrl":"https://www.enuygun.com/bilgi/afyonkarahisar-da-ne-yenir-1/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://tr.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCkme","title":"Bükme - Vikipedi","shownUrl":"https://tr.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCkme","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Afyon bükmesi içinde ne var?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Haşhaşın sağlık faydaları nelerdir?","url":"/search?text=Ha%C5%9Fha%C5%9F%C4%B1n+faydalar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Afyon mutfağında başka hangi lezzetler var?","url":"/search?text=Afyon+mutfa%C4%9F%C4%B1ndan+lezzetler&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Patatesli bükme nasıl yapılır?","url":"/search?text=Patatesli+b%C3%BCkme+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Afyon+b%C3%BCkmesi+i%C3%A7inde+ne+var%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A golden-brown, flaky pastry (Afyon bükmesi) is freshly baked on a wooden table, its layers slightly open to reveal a savory filling of green lentils, poppy seeds, and caramelized onions, with a warm steam rising from it.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-aUqsocQlw08ZyCl4sB9Z/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"4969492351757008086","reqid":"1757008134544064-7253997109981100853-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-158-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1757008134544064-7253997109981100853-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-158-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"41xnw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"41xn3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/afyonkarahisar/neyenir/bukme?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.otelegidelim.com/cografi-isaretler/afyonkarahisar/afyon-bukmesi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.elele.com.tr/yemek/hamur-isleri/afyon-bukmesi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yasemin.com/yemek/haber/3035850-afyon-bukmesi-tarifi-hashasli-ve-mercimekli-yoresel-lezzet?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.trhaber.com/yasam/afyon-bukmesi-tarifi-nedir-afyon-bukmesi-malzemeleri-nelerdir-h273380.html?size=16&stub=1"],"header":"Afyon Bükmesi hangi undan yapılır?","teaser":"Afyon bükmesi, 3 su bardağı un kullanılarak yapılır. Hamur, ılık su, üzüm sirkesi ve tuz ilavesiyle hazırlanır. Ayrıca, Afyon yöresi bükme tarifinde 12 su bardağı un kullanıldığı da belirtilmiştir. Unun türüne dair bir bilgi bulunamamıştır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/afyon-bukmesi-hangi-undan-yapilir-4255325990","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"Tarif"},{"href":"/yacevap/t/hamurisleri","text":"Hamurİşleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/bukme/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://beta.kulturportali.gov.tr/portal/afyon-bukmesi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mercimekblogu.blogspot.com/2020/07/afyon-bukmesi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tgrthaber.com/mavikadin/asirlik-lezzet-bukucu-afyonkarahisarin-geleneksel-bukme-tarifi-ve-puf-noktalari/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://cahidesultan.com/2010/10/03/hashasli-bukme-afyon-yoresi/?size=16&stub=1"],"header":"Afyon bükmesinin püf noktası nedir?","teaser":"Afyon bükmesinin püf noktaları şunlardır: Hamurun dinlendirilmesi. İç yağ kullanımı. Hamur kalınlığı. Pişirme kontrolü. Baharat miktarı. Ayrıca, Afyon bükmesinde iç harç olarak mercimek yerine patates de kullanılabilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/afyon-bukmesinin-puf-noktasi-nedir-3481796849","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"Tarif"},{"href":"/yacevap/t/borek","text":"Börek"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"}],"imageThumbProps":{"alt":"A warm, golden-brown Afyon bükme rests on a wooden table, its flaky layers slightly pulled apart to reveal a spiced filling, while a pair of hands dusted with flour gently stretch fresh dough nearby, evoking the care and tradition of Turkish pastry-making.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-PPqGWX35RE6r7SDr2x8t/orig"}}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"41xnw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"41xn4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"41xnw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"41xn5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"41xnw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}