Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adilcevaz cevizinin meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Kalite ve lezzet: Adilcevaz cevizi, sert kabuklu ve iri iç meyvesi ile dikkat çeker 2. Omega-3 yağ asitleri, protein, lif ve birçok önemli vitamin ve mineral açısından zengindir 25.
- Benzersiz coğrafi koşullar: Van Gölü'nün etkisi altındaki bölgede, bol güneş ve temiz su kaynakları ile yetişen ceviz, bu sayede yüksek kalite elde edilmesini sağlar 23.
- Geleneksel üretim: Geleneksel yöntemlerle üretilir ve tane ile satılması bir gelenektir 1.
- Yüksek besin değeri: 1 kg Adilcevaz cevizi, kalori olarak 3 kg ekmek, 2 kg peynir veya 4 kg biftek kadar enerji sağlar 4.
- Sağlık faydaları: Kalp sağlığını destekler, beyin fonksiyonlarını iyileştirir ve sindirim sistemine faydalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: