Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'de cevizi ile meşhur olan bazı iller şunlardır:
- Bursa 2. İnce kabuklu, kolay kırılan ve iç oranı yüksek olan Bursa cevizi, tatlı ve hafif lezzetiyle bilinir 2.
- Maraş (Kahramanmaraş) 23. İri taneli ve dolgun iç yapısına sahip olan Maraş cevizi, özellikle tatlı ve hamur işlerinde kullanılır 23.
- Kaman (Kırşehir) 2. İnce kabuklu yapısı, yüksek iç kalitesi ve verimliliği ile öne çıkar 2.
- Aydın 5. Büyük boyutları, lezzeti ve iç kalitesi ile dikkat çeker 5.
- Çorum 5. Kabuklu ceviz olarak tüketildiğinde içi son derece kaliteli ve lezzetlidir 5.
- Manisa 5. Yüksek yağ oranı ile tanınır ve tatlılarda sık kullanılır 5.
- Tokat 5. Kaliteli ve büyük içleriyle dikkat çeker 5.
- Gaziantep 5. Özellikle tatlılarda kullanımıyla bilinir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: