Buradasın
Adana yüzük çorbası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adana yüzük çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- buzluk mantısı (orta boy buzluk poşetinin yarısı) 1;
- 1 çorba kasesi nohut 1;
- 1 lt su 1;
- 1 tatlı kaşığı silme tuz 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı silme biber salçası 1;
- 2 tatlı kaşığı nane 1;
- 1 adet limon 1.
Üzeri için sos:
- ayrı bir yağ takımı 1.
Yapılışı:
- Çorba tenceresine 1 lt su koyun, tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın 1.
- Kaynamaya başlayınca buzluktan çıkardığınız nohudu ekleyin ve bir iki dakika kaynatın 1.
- Mantıları ekleyin, ateş orta derecede olsun 1.
- Mantılar pişmeye yakın, yağı ayrı bir tavada yakarak hazırlayın 1.
- Tereyağında salçayı kavurun, sıkılmış limonu ve naneyi ekleyin 1.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kapatın 1.
- Hazırlanan sosu çorbanın üzerine dökün ve karıştırın 1.
- Bir iki dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp servise hazır hale getirin 1.
Servis önerisi: Yemek suyunu çekip şişmesini önlemek için, erken yapıldıysa bir kaseye çorbanın suyunu alıp, sunuma yakın tekrar bu suyu içine dökün 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: