Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurtlu açma yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 bardak su 1;
- tuz 1;
- aldığı kadar un 1;
- 1 kg yoğurt 1;
- 2 yemek kaşığı un 1;
- 2 adet yumurta 1;
- 2 kaşık sıvı yağ 1;
- 1 su bardağı sıvı yağ (yufkalara sürmek için) 1.
Yapılışı:
- Bir kabın içine suyu, tuzu ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin 1. Hamurun üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin 1.
- İç malzemeyi hazırlayın: yoğurt, un, yumurta ve sıvı yağı karıştırıp bir kenara koyun 1.
- Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yaparak pasta tabağı büyüklüğünde açın (yaklaşık 10 veya 12 adet beze çıkar) 1.
- 2 yufka hariç, açtığınız her yufkanın üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürün ve yarısını üst üste koyun 1. En üstüne yağlamadığınız yufkayı koyun 1.
- Yufkanın kenarlarını ve üzerini sıvı yağ serpiştirip iç harcı yayın 1.
- Diğer yufkayı tepsi boyunda açıp iç harcın üzerine döşeyin, kenardan sarkan yufkaları tepsinin içine toplayın 1.
- Böreğin üzerine tekrar sıvı yağ serpiştirip 200 derecede pişirin 1.
Not: Böreği yumuşak isterseniz fırından çıkarınca üzerine çok az miktarda su serpip üzerini havlu bir bezle örtün 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: