• Buradasın

    Yoğurtlu açma nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yoğurtlu açma yapımı için gerekli malzemeler:
    • 1 bardak su 1;
    • tuz 1;
    • aldığı kadar un 1;
    • 1 kg yoğurt 1;
    • 2 yemek kaşığı un 1;
    • 2 adet yumurta 1;
    • 2 kaşık sıvı yağ 1;
    • 1 su bardağı sıvı yağ (yufkalara sürmek için) 1.
    Yapılışı:
    1. Bir kabın içine suyu, tuzu ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin 1. Hamurun üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin 1.
    2. İç malzemeyi hazırlayın: yoğurt, un, yumurta ve sıvı yağı karıştırıp bir kenara koyun 1.
    3. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yaparak pasta tabağı büyüklüğünde açın (yaklaşık 10 veya 12 adet beze çıkar) 1.
    4. 2 yufka hariç, açtığınız her yufkanın üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürün ve yarısını üst üste koyun 1. En üstüne yağlamadığınız yufkayı koyun 1.
    5. Yufkanın kenarlarını ve üzerini sıvı yağ serpiştirip iç harcı yayın 1.
    6. Diğer yufkayı tepsi boyunda açıp iç harcın üzerine döşeyin, kenardan sarkan yufkaları tepsinin içine toplayın 1.
    7. Böreğin üzerine tekrar sıvı yağ serpiştirip 200 derecede pişirin 1.
    Not: Böreği yumuşak isterseniz fırından çıkarınca üzerine çok az miktarda su serpip üzerini havlu bir bezle örtün 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Açma tarifi nasıl yapılır?

    Açma tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 1 su bardağı ılık süt - 1 su bardağı su - 1 su bardağı sıvı yağ - 1 paket kuru maya - 3 yemek kaşığı şeker - 1 tatlı kaşığı tuz - Aldığı kadar un - Üzeri için: Yumurta sarısı, susam, çörekotu Yapılışı: 1. Hamur malzemeleri ile ele yapışan bir hamur elde edin. 2. Hamuru 1 saat kabarması için bekletin. 3. Kabaran hamurdan bezeler ayırın. 4. Bezelerin her birini çubuk şekline getirip, bir ucunu sabit tutup diğer ucunu döndürerek açma şekli verin ve uçlarını birleştirin. 5. Hazırladığınız açmaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 6. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin. 7. 180 derecede pişirin. 8. Fırından aldıktan sonra tepsi boyundaki havlu peçeteyi ıslatıp üzerine serin.

    Açma hamuruna süt mü yoğurt mu?

    Açma hamuruna süt veya yoğurt kullanılabilir. Süt kullanıldığında hamurun kurumadan çıtır çıtır olacağı belirtilmektedir. Yoğurt ise hamurun daha yumuşak olmasını sağlar ve ekstra bir lezzet katar.