• Buradasın

    Acı sosta hangi leblebi kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Acı sosta genellikle çiğ sarı leblebi kullanılır 2.
    Ayrıca, acı soslu leblebi yapımında haşlanmış nohut da kullanılabilir 1.
    Asuntaş markasının acı soslu Çorum usulü leblebisinde ise yerel Çorum leblebisi kullanılmaktadır 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Acılı sos içinde ne var?

    Acılı sos içinde bulunan bazı malzemeler: Acı biber. Domates. Sarımsak. Sirke (elma veya üzüm sirkesi). Tuz ve şeker. Zeytinyağı. Baharatlar (kekik, kimyon, karabiber, nane gibi). Malzemelerin oranları, damak tadına ve sosun ne kadar acı istendiğine göre değiştirilebilir.

    Leblebi çeşitleri nelerdir?

    Leblebi çeşitlerinden bazıları şunlardır: beyaz leblebi; sarı leblebi; çıtır leblebi; soslu leblebi; şekerli leblebi; çikolatalı leblebi; susamlı leblebi; acı biberli leblebi; gevrek leblebi; sade leblebi. Ayrıca, leblebi; tarçınlı, limonlu, portakallı, muzlu, vişneli, çilekli, kivili, naneli, karanfilli, sakızlı ve baharatlı gibi farklı aromalarla da üretilebilir. Türkiye'de en çok tercih edilen leblebi çeşitleri ise sarı leblebi ve beyaz leblebidir. Leblebi çeşitleri, üretildiği bölgeye göre de değişiklik gösterebilir.