AB Rh pozitif kan grubuna sahip bireyler için önerilen bazı beslenme önerileri: Tüketilmesi önerilenler: Sebzeler: Lahana, kabak, ıspanak, brokoli, turp, kırmızı biber, enginar, havuç, patates, pancar, kereviz, soğan, sarımsak. Meyveler: Ananas, kivi, üzüm, elma, armut, çilek, böğürtlen, kiraz, şeftali. Proteinler: Kırmızı et, tavuk, hindi, balık, süt ürünleri, yumurta, soya, mercimek, nohut, fasulye, bezelye, az yağlı peynir. Tahıllar: Tam buğday, esmer pirinç, yulaf, mısır unu, çavdar, yulaf ezmesi, kinoa. Yağlar: Zeytinyağı, fındık yağı, keten tohumu yağı, susam yağı, ayçiçek yağı. Kaçınılması gerekenler: Kırmızı etin aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır. Ayçiçek yağı, kanola yağı, mısır yağı gibi bazı yağlar tüketilmemelidir. Domatesin fazla tüketimi önerilmez. Bazı deniz ürünleri, özellikle karides ve midye gibi kabuklu deniz ürünlerinin tüketimi önerilmez. Kan grubuna göre beslenme teorisinin bilimsel bir temeli olmadığını ve kişisel sağlık durumuna göre bir beslenme planı oluşturmak için bir diyetisyene danışılması gerektiğini unutmamak önemlidir.