Buradasın
Baskın baharatlı sucuk içi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baskın baharatlı sucuk içi yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram yağlı kıyma 1
- 4 diş sarımsak 1
- 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber 1
- 1 çay kaşığı kimyon 1
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1/2 su bardağı su 1
Yapılışı:
- Karıştırma kabına kıymayı alın 1.
- Üzerine sarımsakları ve baharatları, tuzu ekleyin 1.
- Suyu azar azar ekleyip yoğurun 1. 10 dakika yoğurup 20 dakika dinlendirin 1.
- Tekrar 10 dakika yoğurun 1. Macun gibi bir kıvama gelince tamamdır 1.
- Mümkünse bir gece buzdolabında bekletin 1. Böylelikle lezzetler iç içe geçsin 1.
- Hemen pişirmeyecekseniz buzdolabı poşetlerinde saklayabilirsiniz 1.
- Pişirmek isterseniz tavayı ısıtın 1. Sucuk içini tavaya alın ve suyla birlikte güzelce pişirip servis edin 1.
Bu tarif, genel bir sucuk içi yapımı tarifidir. Baharat miktarını kişisel tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: