Buradasın
4 peynirli makarna kreması nasıl hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
4 peynirli makarna kreması hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 400 gram makarna (spagetti, fettuccine, penne gibi tercihinize göre) 5;
- 1 su bardağı krema 5;
- Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 5;
- Yarım su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri 5;
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı) 5;
- Tuz ve karabiber 5;
- İsteğe bağlı olarak taze maydanoz veya fesleğen yaprakları (servis için) 5.
Hazırlanışı:
- Bir tencerede bol su ve biraz tuz ekleyerek makarnayı paketin üzerinde belirtilen sürede haşlayın 5. Makarnayı al dente (hafif diri) olarak pişirmeye özen gösterin 5.
- Makarnayı süzdükten sonra kenara alın 5.
- Bir tavada kremayı orta ateşte ısıtın 5.
- Kremayı ısıttıktan sonra rendelenmiş parmesan ve mozzarella peynirlerini ekleyin 5.
- Ara sıra karıştırarak peynirlerin erimesini sağlayın 5.
- İsteğe bağlı olarak sarımsakları rendeleyerek veya ezerek kremaya ekleyin 5.
- Peynirler tamamen eridiğinde, tuz ve karabiberle sosu tatlandırın 5.
- Haşlanmış makarnayı tavadaki kremalı sostan biraz alarak ekleyin ve iyice karıştırın 5.
- Makarnayı servis tabağına alın ve isteğe bağlı olarak taze maydanoz veya fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın 5.
Not: 4 peynirli makarna kreması tarifinde kullanılacak peynir çeşitlerini damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilir veya tamamen değiştirebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: