3-2-1 poğaça tarifi için gerekli malzemeler: 3 paket kabartma tozu; 2 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında); 1 su bardağı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı tuz; 4,5 su bardağı un. Üzeri için: 1 çay bardağı galeta unu; 1 adet yumurta sarısı; Susam, çörek otu. Yapılışı: 1. Yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu karıştırın. 2. Unun önce 4 bardak kadarını eleyin ve yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. 3. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. 4. Hamurun üzerini kapatarak 30 dakika dinlendirin. 5. Hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar koparıp avcunuzun içinde yassılaştırın ve ortasına bastırarak açın. 6. İçine peynir ve maydanozlu içten 1-2 yemek kaşığı ekleyin. 7. Sağından solundan toparlayarak kapatın ve yuvarlayın. 8. Poğaçaların her birini galeta ununa bulayın. 9. Fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizin. 10. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Püf noktaları: Unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave edin. Hamur çok sert olmamalı. Kabartma tozunun fazla olması poğaçanın lezzetini olumsuz etkilemez. Dilerseniz poğaçanızı farklı iç harçlarla yapabilirsiniz.