Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
20 yıllık şarap, doğru saklama koşulları sağlanmışsa içilebilir 13. Ancak, her şarabın bir ömrü vardır ve zamanla şarap sirkeye benzer bir tat alabilir 5.
Şarabın içilip içilemeyeceği, şu faktörlere bağlıdır:
- Saklama koşulları: Isı, ışık, ses, nem ve şişenin konumu gibi unsurların uygun olması gerekir 25.
- Şarap türü: Yıllandırılmaya uygun şaraplar, genellikle Cabernet Sauvignon, Merlot ve Shiraz gibi üzümlerden yapılır 24.
Şarabın içilip içilemeyeceğinden emin olmak için, şişe boyundan şarap seviyesini kontrol etmek ve mantar kurumuşsa hava alıp almadığını incelemek gerekir 4.
Yıllanmış şaraplar, nadirlikleri ve kaliteleri nedeniyle yüksek fiyatlara sahip olabilir 3.
Alkol tüketimi sağlık riskleri barındırabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: