• Buradasın

    100 kişilik taş kebabı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    100 kişilik taş kebabı tarifi bulunamadı. Ancak, taş kebabı yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
    Malzemeler:
    • 500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti 12;
    • 1 adet küçük boy kuru soğan 12;
    • 1 diş sarımsak 12;
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası 12;
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası 12;
    • 1 yemek kaşığı tereyağı 12;
    • 1 yemek kaşığı un 12;
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 12;
    • 3 su bardağı sıcak su 12;
    • Tuz, karabiber, pul biber ve kekik 12;
    • 2 orta boy patates 12;
    • 1 havuç 12.
    Yapılışı:
    1. Kuşbaşı doğranmış dana etini yıkayıp suyunu süzdürün 1.
    2. Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve eti koyup ocağın üzerine alın 1.
    3. Kaynamaya başlayınca suyunun üzerinde biriken siyah köpükleri alın 1.
    4. Çok harlı olmayan ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin 1.
    5. Suyunu çektikten sonra, 1 yemek kaşığı tereyağı ve unu ilave edin 1.
    6. Bir iki dakika karıştırıp, salçayı, soğanı, sarımsağı ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin 1.
    7. Et istediğiniz kıvamda yumuşayana kadar pişirin 1.
    8. Tuz, karabiber, pul biber ekleyip karıştırın ve bir iki dakika daha kaynatıp ocaktan alın 1.
    9. Ocaktan aldıktan sonra kekiği ekleyip karıştırın ve dinlendirin 1.
    10. Patates ve havucu kızartıp servis edin 1.
    Not: 100 kişilik taş kebabı için malzeme miktarlarını orantılı olarak artırabilirsiniz.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tas Kebabı en güzel hangi tencerede pişer?

    Tas kebabı, düdüklü tencerede en güzel şekilde pişer. Tencerede pişirmek istenirse, etin kendi suyunda pişmesi ve kısık ateşte uzun süre pişirilmesi önerilir.

    Tas kebabı en güzel nasıl yapılır?

    Tas kebabı yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Malzemelerin hazırlanması: 800 gram kuşbaşı dana eti; 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı; 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 adet orta boy kuru soğan; 3 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı un; 1 tatlı kaşığı domates salçası; 1 tatlı kaşığı tuz; 2 adet orta boy patates; 1 adet orta boy havuç; 3 su bardağı sıcak su; 4 adet tane karabiber. 2. Pişirme: 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını tencerede kızdırın. Üzerine 800 gram dana kuşbaşı etini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Yemeklik doğranmış 1 adet soğanı ve 3 diş doğranmış sarımsağı da ekledikten sonra etlerle beraber kavurmaya devam edin. Bu aşamada ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika etlerle birlikte kavurun. 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin ve karıştırın. Ardından 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet küp doğranmış patates, 1 adet küp doğranmış havuç ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyip 3 su bardağı su ilave edin. Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. 3. Servis: Kıvamlı bir sos halini alan suyu ve sebzelerle birlikte pişen eti, sıcak olarak bekletmeden servis edin. Tas kebabı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar: Tas kebabı için orta yağlı kuşbaşı dana eti kullanılmalıdır. Etin daha yumuşak olması için pişirme suyuna elma sirkesi eklenebilir. Baharat olarak kimyon ve kekik eklenmesi lezzeti artırabilir. Tencerenin kapağını sık sık açmamak, buharın kaçmasını önler. Tas kebabı, genellikle pirinç pilavı ile birlikte servis edilir.

    Tas kebap yaparken taş nasıl kullanılır?

    Tas kebap yapımında taş, yemeğin üzerine kapatılan bir ağırlık olarak kullanılır. Yapılış aşamaları: 1. Tasın içine bir sıra et, bir sıra soğan dizilir. 2. Tencerenin içine tas ters gelecek şekilde kapatılır ve tasın üzerine ağırlık konur. 3. 1 litre su ilave edilip, etin kebap olması için uygun ateşte pişirilir. 4. Et piştikten sonra biraz daha su eklenerek pirinç eklenir ve pilav haline gelinceye kadar pişirilir.

    Tas Kebabı'nın püf noktası nedir?

    Tas kebabının püf noktaları şunlardır: 1. Et Seçimi: Orta yağlı kuşbaşı dana eti tercih edilmelidir. 2. Pişirme Yöntemi: Soğanı eklemeden önce etler yüksek ateşte kendi suyunda pişirilmelidir. Bu, etin daha lezzetli olmasını sağlar. 3. Köpüklerin Alınması: Yemeğin suyunun daha berrak olması için ortaya çıkan köpükler bir kaşık yardımıyla alınmalıdır. 4. Un Eklenmesi: Yemeğin kıvamını artırmak için kavrulan etlere un eklenebilir, ancak ölçüyü kaçırmamak gerekir. 5. Sebzelerin Hazırlanması: Patatesler kızartılmadan önce 1 saat limonlu ve tuzlu suda bekletilmeli, ardından kurulanıp kızartılmalıdır. Bu, patateslerin yağ çekmesini önler. 6. Son Aşama: Kızarmış patatesler, tas kebabına en son aşamada eklenmelidir.

    Taş kebabı kaç saatte pişer?

    Taş kebabı pişirme süresi, tarifine göre değişiklik gösterebilir: 1. Kısık Ateş Akademi tarifine göre, tas kebabı 3 saat kısık ateşte kendi suyuyla pişirilir. 2. Arda'nın Mutfağı tarifinde ise düdüklü tencerede 20 dakika pişme süresi belirtilmiştir.

    Tas kebabı en güzel hangi etten olur?

    Tas kebabı için en güzel et, kuzu veya dana eti olarak tercih edilir.