Buradasın
100 kişilik taş kebabı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
100 kişilik taş kebabı tarifi bulunamadı. Ancak, taş kebabı yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti 12;
- 1 adet küçük boy kuru soğan 12;
- 1 diş sarımsak 12;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 12;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 12;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 12;
- 1 yemek kaşığı un 12;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 12;
- 3 su bardağı sıcak su 12;
- Tuz, karabiber, pul biber ve kekik 12;
- 2 orta boy patates 12;
- 1 havuç 12.
Yapılışı:
- Kuşbaşı doğranmış dana etini yıkayıp suyunu süzdürün 1.
- Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve eti koyup ocağın üzerine alın 1.
- Kaynamaya başlayınca suyunun üzerinde biriken siyah köpükleri alın 1.
- Çok harlı olmayan ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Suyunu çektikten sonra, 1 yemek kaşığı tereyağı ve unu ilave edin 1.
- Bir iki dakika karıştırıp, salçayı, soğanı, sarımsağı ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin 1.
- Et istediğiniz kıvamda yumuşayana kadar pişirin 1.
- Tuz, karabiber, pul biber ekleyip karıştırın ve bir iki dakika daha kaynatıp ocaktan alın 1.
- Ocaktan aldıktan sonra kekiği ekleyip karıştırın ve dinlendirin 1.
- Patates ve havucu kızartıp servis edin 1.
Not: 100 kişilik taş kebabı için malzeme miktarlarını orantılı olarak artırabilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: