Salep tarifi için gerekli malzemeler: 2,5 su bardağı süt; 2,5 tatlı kaşığı şeker; 1 silme tatlı kaşığı saf salep; 1/2 çay kaşığı tarçın; Üzeri için istediğiniz miktarda tarçın. Hazırlanışı: 1. Sütü bir çaydanlığa ve sos tenceresine alın. 2. İçine salebi ekleyip eriyene kadar çırpın. 3. Şekeri ekleyin. 4. Ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak pişirin. 5. Kaynamaya başlayınca tarçını ekleyip ateşten alın. 6. Fincanlara alıp tarçınla servis yapın. Alternatif bir salep tarifi: 1. Bir tencereye sütü alın ve orta ateşte ısıtmaya başlayın. 2. Süt hafif ısınmaya başladığında 1 yemek kaşığı salep tozunu yavaş yavaş süte ekleyin. 3. Sürekli karıştırarak eklemek, salebin topaklanmasını önlemek için önemlidir. 4. Salep tozunu süte iyice yedirdikten sonra, 2 yemek kaşığı toz şekeri de ekleyin. 5. Karışımı yaklaşık 10-15 dakika boyunca kısık ateşte karıştırmaya devam edin. 6. Kıvamını alan salebi bardaklara dökün ve üzerine tarçın serpiştirerek servis edin.