Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tornalama işlemlerinde kullanılan kesici uçlar şunlardır:
- Seri Çelik Kalemler (HSS): Orta sertlikteki malzemelerin işlenmesinde kullanılır ve yaklaşık 600°C'ye kadar dayanıklıdır 13.
- Sert Maden Uçlar: Tungsten, titanyum veya tantalyum karbürlerinden yapılır ve yüksek kalite ve dayanıma sahiptir 13.
- Karbür Uçlar: Karbür bir gövdeden ve karbür, sermet veya her ikisinin birleşiminden yapılmış bir kesici kenardan oluşur 2.
- Seramik Uçlar: Alüminyum oksit veya silikon nitrür gibi sert seramik malzemelerden yapılır ve yüksek hızlı tornalama operasyonlarında kullanılır 2.
- CBN (Kübik Bor Nitrür) Uçlar: Sertleştirilmiş çeliklerin ve zor işlenen alaşımların tornalanması için idealdir 2.
- PCD (Çok Kristalli Elmas) Uçlar: Demir içermeyen malzemelerin ve yüksek aşındırıcı kompozitlerin işlenmesinde kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: