Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taş baskı zeytinyağının dezavantajları şunlardır:
- Oksidasyon: Zeytinler taşta kırılırken uzun süre hava ile temas eder ve okside olur 13.
- Hijyen: Çuvalların temizlenmesi zor olduğu için hijyenik riskler oluşur 13.
- Polifenol ve aromatik kayıplar: Sıcak su kullanımı ve açık hava ile temas, zeytinyağındaki faydalı bileşenleri azaltır 13.
- Asitlik ve peroksit artışı: Bu süreç, zeytinyağının asitlik ve peroksit değerlerini yükseltir 13.
Kontinü sistemin avantajları ise şunlardır:
- Daha az oksijen ve ışık teması: Paslanmaz çelik ekipmanlar, oksijen ve ışıkla teması en aza indirir 4.
- Yüksek hijyen: Paslanmaz çelik kolayca temizlenebilir 4.
- Sağlığa yararlı bileşenlerin korunması: Soğuk sıkım yapıldığında, zeytindeki faydalı bileşenler zeytinyağına geçer 4.
Sonuç olarak, kontinü sistem daha kaliteli ve sağlıklı zeytinyağı üretimi sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: