Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalite karakteristiklerinin türleri şu şekilde sınıflandırılabilir:
- Kantitatif karakteristikler 12. Ekonomik açıdan önemli kalite özellikleridir 2.
- Gizli karakteristikler 12. Gıdanın sağlık açısından güvenirliliğini etkileyen özelliklerdir 2.
- Duyusal karakteristikler 12. Tüketicinin görme, dokunma, tatma, koklama ve işitme duyuları ile değerlendirebileceği kalite özellikleridir 12.
Duyusal karakteristikler ayrıca şu şekilde alt kategorilere ayrılabilir:
- Görünüş 12. Renk, parlaklık, yarı geçirgenlik, tekdüzelik ve görsel lezzet gibi özellikleri içerir 12.
- Doku 12. Mekanik ve geometrik özellikler olarak sınıflandırılır 2.
- Lezzet 12.
Bunun yanı sıra, kalite karakteristiklerinin fiziksel (uzunluk, ağırlık, voltaj, viskozite gibi), zamansal (güvenilirlik, dayanıklılık, hizmet gibi) ve diğer (itibar, diğer etkenler gibi) türleri de bulunmaktadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: