• Buradasın

    Gib yeni imzalama aracını kimler kullanabilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    GİB yeni imzalama aracını e-belge uygulamalarına giriş yapan herkes kullanabilir 3.
    Bu uygulamalar arasında e-fatura, e-arşiv, e-defter gibi portallar bulunmaktadır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Gib e-imza aracı nasıl kullanılır?
    GİB e-İmza Aracı'nın kullanımı için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Kurulum: KamuSM Sürücü'nün 6.4.1 veya sonraki bir sürümde olması, Visual C++ Redistributable ve .NET Framework 4.7.2 veya üst versiyon güncellemelerinin yapılmış olması gerekmektedir. 2. e-Defter Uygulaması Girişi: - https://uyg.edefter.gov.tr/edefter/ adresinden giriş yapın. - Elektronik imzanın kullanılabilmesi için "Başla" butonuna tıklayın. - "Akıllı kartınızın işlemcisi" ve "Akıllı kart şifreniz" bilgilerini girip "Tamam" butonuna tıklayın. - "e-Defter portalına girmek istiyorum" beyanı ile Sunucu Saati ve Oturum Kodu bilgilerini onaylamak için "İmzala" butonuna tıklayın. 3. Diğer Uygulamalar: e-Fatura İptal/İtiraz Portal, e-Arşiv Portal gibi diğer GİB uygulamalarına da aynı şekilde giriş yapılabilir.
    Gib e-imza aracı nasıl kullanılır?
    Gib mali mühür ve e-imza aynı anda kullanılır mı?
    Mali mühür ve e-imza aynı anda kullanılabilir, çünkü bu iki araç farklı amaçlarla tasarlanmıştır. Mali mühür, tüzel kişiler (şirketler, kurumlar) için e-belgeleri imzalamak ve onaylamak amacıyla kullanılır. E-imza ise gerçek kişilere verilir ve her türlü elektronik belgeyi imzalamak için kullanılabilir.
    Gib mali mühür ve e-imza aynı anda kullanılır mı?
    Gib gerekli programlar nelerdir?
    Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) işlemleri için gerekli programlar şunlardır: 1. JRE (Java Runtime Environment): E-beyanname düzenleme programının sorunsuz çalışması için gereklidir. 2. Beyanname Düzenleme Programı (BDP): E-beyannamelerin hazırlandığı programdır. 3. BDP Yardım: E-beyanname düzenleme programında yardım bölümü ile ulaşabileceğiniz kullanım kılavuzunun en son güncel versiyonlarını içerir. 4. Adobe Acrobat Reader: Beyanname ve tahakkuk fişlerinin PDF formatında görüntülenmesini sağlar. Bu programları, GİB'in resmi web sitesinden indirip güncel tutmanız önerilir.
    Gib gerekli programlar nelerdir?
    Gib imza nasıl alınır?
    Gib (Gelir İdaresi Başkanlığı) imzası, yani e-imza, almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Başvuru: E-imza başvuruları, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından onaylanmış Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcıları'na yapılmalıdır. 2. Kimlik Kontrolü: Başvuru sırasında kimlik kontrolü yaptırılması gerekmektedir. 3. Gerekli Belgeler: Bireysel başvurular için T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport gibi belgelerden biri ve e-imza başvuru formu gereklidir. 4. Ücret Ödeme: E-imza için belirlenen ücreti ödemek gerekmektedir. 5. Kurulum: E-imza alındıktan sonra, e-imza kurulumunun yapılması gerekmektedir. E-imza hizmeti sunan bazı sağlayıcılar şunlardır: E-GÜVEN, TÜRKTRUST, E-Tugra, TUBİTAK.
    Gib imza nasıl alınır?
    GIB e-imza ile giriş nasıl yapılır?
    GİB e-imza ile giriş yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. KamuSM Sürücü 6.4.1 veya sonraki bir sürümün ve "Visual C++ Redistributable" kütüphanesi ile ".NET Framework" 4.7.2 veya üst versiyon güncellemelerinin yapılmış olması gerekmektedir. 2. GİB tarafından sağlanan kurulum dosyasını indirip, içindeki setup.exe dosyasını çift tıklayarak çalıştırın. 3. edefter.gov.tr adresinden GİB e-Defter uygulamasına giriş yapın. 4. Giriş ekranında "Başla" butonuna tıklayın ve "Akıllı kartınızın işlemcisi" alanından uygun seçimi yapın. 5. "Akıllı kart şifreniz" alanına şifre bilgisini girin ve "Tamam" butonuna tıklayın. 6. Bilgi girişinden sonra imzalama aracı sertifika bilgileri alanı ekrana gelecektir, tekrar "Tamam" butonuna tıklayın. 7. "e-Defter portaline girmek istiyorum" beyanı ile Sunucu Saati ve Oturum Kodu bilgilerini onaylamak için "İmzala" butonuna tıklayın. Ayrıca, e-Fatura İptal/İtiraz Portal uygulamasına giriş yapmak için de benzer adımlar izlenmelidir, ancak bu uygulama için de GİB tarafından yayınlanan yeni exe'nin kurulmuş olması gerekmektedir.
    GIB e-imza ile giriş nasıl yapılır?
    Gib yeni imzalama aracını nasıl aktif edilir?
    GİB Yeni İmzalama Aracı'nı aktif etmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Sürücü ve Yazılım Güncellemeleri: KamuSM Sürücü'nün 6.4.1 veya sonraki bir sürümde olduğundan ve Visual C++ Redistributable ile .NET Framework 4.7.2 veya sonraki sürümlerinin güncellendiğinden emin olunmalıdır. 2. Kurulum Dosyasının İndirilmesi: ebelge.gib.gov.tr adresinden kurulum dosyasını indirin ve zip dosyasını açarak içindeki setup.exe dosyasını çift tıklayarak çalıştırın. 3. Kurulumun Tamamlanması: Kurulum sırasında ekrana gelen bilgilendirme alanlarında "İleri" butonuna basarak kurulumu tamamlayın. 4. Aracın Kullanımı: GİB e-imza aracı masaüstüne geldikten sonra, e-Fatura Portalı, e-Defter Portalı, e-Arşiv Portalı ve diğer uygulamalara giriş yaparak imzalama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
    Gib yeni imzalama aracını nasıl aktif edilir?
    Elektronik imzayı kimler kullanabilir?
    Elektronik imza (e-imza) aşağıdaki kişiler ve kurumlar tarafından kullanılabilir: Meslek grupları: Doktorlar, mali müşavirler, muhasebeciler, eczacılar, avukatlar gibi. Bireysel kullanıcılar: 18 yaşını doldurmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes e-imza başvurusu yapabilir. Kamu kurumları ve devlet daireleri: Vatandaşlarla elektronik ortamda iletişim kurmak ve dijital belgeleri hukuki olarak onaylamak için. Şirketler ve organizasyonlar: Bankalar, finans kurumları, sigorta şirketleri, üniversiteler, yüksek bilgi güvenliği gerektiren organizasyonlar. e-İmza almak için, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yetkilendirilmiş Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılarına başvuru yapılması gerekmektedir.
    Elektronik imzayı kimler kullanabilir?