Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumurta kabuğu, kalsiyum desteği olarak iki farklı şekilde kullanılabilir:
- Kabuk Tozu: Yumurta kabukları iyice yıkanır, yumurta akından ayrılır ve 5-10 dakika kaynatılarak olası patojen bakteriler yok edilir 12. Daha sonra kabuklar kurutulup ince öğütülür ve ağzı kapalı kaplarda saklanır 12. Yarım çay kaşığı kabuk tozunda yaklaşık 400 mg kalsiyum bulunur 1.
- Limon Suyunda: Küçük bir kavanoza bir yumurta koyulur ve yumurtaların üzerini örtecek kadar taze limon suyu ilave edilir 1. Kavanozun ağzı iyice kapatılarak buzdolabına konur ve günde 3-4 kez çalkalanır 1. Limon suyu taze ise 2-3 gün sonra kabarcık çıkışı durur ve yumurta kabuğu erir 1. Eriyen kabuk, çözelti çalkalanarak salatalara veya yiyeceklerin üzerine eklenebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: