Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarap tüketiminin olumlu etkileri:
- Kalp sağlığı: Antioksidanlar sayesinde kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olabilir, kan basıncını düşürebilir ve LDL kolesterolün oksidasyonunu önleyebilir 23.
- Sindirim sistemi: Helicobacter pylori bakterisinin gastrit ve peptik ülserlerle enfeksiyon riskini azaltabilir 1.
- Kanser: Orta düzeyde tüketim, kanser riskini azaltabilir 1.
- Beyin fonksiyonları: Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların önlenmesine katkıda bulunabilir 2.
- Yaşlanma karşıtı: Cildin daha genç, canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir 2.
Ancak aşırı tüketim, sağlık sorunlarına yol açabilir 23. Günlük önerilen tüketim miktarı kadınlar için 1-2 bardak, erkekler için 2-3 bardaktır 2.
Herhangi bir sağlık problemi olanların, doktorlarına danışmadan şarap tüketmemeleri önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: