Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Topraktan yapılan çömleklerin sağlıklı olmasının bazı nedenleri:
- Kimyasal içermemesi 12. Çömlekler, her türlü kimyasaldan yoksundur, bu nedenle içinde pişirilen veya saklanan gıdaların doğallığını korur 12.
- Alkali yapısı 1. Kil, asidik gıdalarla etkileşime giren ve yeterli pH dengesini sağlayan alkali bir yapıya sahiptir 1.
- Doğal filtre görevi görmesi 1. Çömleklerin gözenekli mikro dokusu, sudaki kirleticileri engelleyerek doğal bir filtreleme sağlar 1.
- Besin değerlerini koruması 45. Çömlekte pişirilen yemeklerin, diğer tencere ve tavalara göre besinlerin vitaminlerini daha iyi koruduğu ve daha besleyici olduğu düşünülmektedir 45.
- Sağlıklı malzeme 5. Çömlek, tamamen sağlıklı bir malzeme olup, hem insana hem de doğaya zarar vermediği düşünülmektedir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: