Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk eti doğrudan tansiyonu yükseltmez, ancak tüketim şekli ve miktarı hipertansiyon üzerindeki etkisini dolaylı olarak etkileyebilir 4.
Yüksek tansiyon hastaları için riskli olabilecek tavuk ürünleri şunlardır:
- Kızartma veya tuzlu soslarla hazırlanan tavuk: Daha yüksek sodyum ve yağ içeriği taşır 4.
- İşlenmiş tavuk ürünleri: Sosis, salam gibi ürünlerde yüksek sodyum bulunur 14.
Sağlıklı bir diyetin parçası olarak, haşlama veya ızgara yöntemleri tercih edilerek, derisiz tavuk etleri kullanılarak ve düşük sodyumlu baharatlarla tatlandırılarak tüketilmesi önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: