Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütten korunma yöntemleri oldukça etkilidir ve sütün bozulmasını önlemek için çeşitli önlemler içerir:
- Pastörizasyon: Sütün 72-75°C'de 15-20 saniye ısıtılması, patojen mikroorganizmaların vejetatif formlarını yok eder ve sütün raf ömrünü uzatır 34.
- UHT Sterilizasyonu: 135-145°C'de 2-20 saniye ısıl işlem, sütün içindeki mikroorganizmaların büyük bir çoğunluğunu öldürür ve sütün 4 ay kadar bozulmadan kalmasını sağlar 13.
- Soğuk Zincir: Süt ürünlerinin ve temizlik malzemelerinin uygun sıcaklıkta saklanması, bakteri ve patojenlerin üremesini engeller 23.
- Hijyen: Üretim tesislerinde hijyen kurallarına uyulması, dış çevreden gelebilecek kirletici unsurların ortadan kaldırılması ve ekipmanların paslanmaz çelikten yapılması önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: