Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütün mideyi yakmasının birkaç nedeni olabilir:
- Laktoz intoleransı 15. Süt, laktoz adı verilen bir şeker içerir ve bu şekerin sindirilebilmesi için laktaz enzimi gereklidir 15. Birçok yetişkinde bu enzimin üretimi yaşla birlikte azaldığı için laktoz sindirilemeden bağırsaklara geçer ve burada bakteriler tarafından fermente edilir 5. Bu durum gaz, şişkinlik, ishal ve karın ağrısı gibi semptomlara yol açar 5.
- Yüksek yağ içeriği 23. Sütün yağ içeriği, mide asidi üretimini artırabilir ve bu da mide yanmasına neden olabilir 23.
- Kazein proteini 34. Kazein, mide asidini kontrol eden gastrin hormonunu uyararak veya mide zarındaki hücreleri uyararak daha fazla asit üretilmesine neden olabilir 34.
Eğer süt tüketimi sonrası mide yanması yaşanıyorsa, bir sağlık uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: