Buradasın
Sumağın faydaları ve zararları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sumağın Faydaları:
- Antioksidan Özelliği: Sumak, güçlü bir antioksidandır ve serbest radikalleri nötralize eder 12.
- Sindirim Sistemi: Mide rahatsızlıklarını hafifletir, hazımsızlık ve reflüye iyi gelir 23.
- Kan Şekeri Dengesi: Kan şekerini dengelemeye yardımcı olur 13.
- Kalp Sağlığı: Kalp ve damar sağlığını korur, kolesterol seviyelerini düşürür 13.
- Kanserle Mücadele: Kanserli hücrelerin gelişimini engelleyebilir 4.
- Cilt Sağlığı: Anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özellikleri sayesinde cilt problemlerini iyileştirir 3.
Sumağın Zararları:
- Alerji: Sumak, kaju fıstığı ve mango ailesiyle aynı bitkiden geldiği için alerjisi olanlarda reaksiyonlara yol açabilir 1.
- İstenmeyen Kilo Kaybı: Aşırı tüketim, yağ emilimini azaltarak istenmeyen kilo kaybına neden olabilir 1.
- Hamilelik: Güçlü bir antioksidan olan kuersetin içermesi nedeniyle düşük yapma riskini artırabilir 1.
- İlaç Etkileşimleri: Kolesterol düşürücü statinler, tansiyon ilaçları ve diyabetik tedavilerle olumsuz etkileşimleri olabilir 1.
- Hassas Mide: Aşırı tüketim mide yanmasına neden olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: