Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Proteinler 13. Kuru ağırlığının %60-70'i protein olan spirulina, bitki bazlı bir protein kaynağıdır 1.
- Vitaminler 15. B1, B2, B3, B12 gibi önemli B vitaminleri ile birlikte A vitamini öncüsü beta-karoten ve E vitamini içerir 15.
- Mineraller 15. Demir, magnezyum, potasyum ve kalsiyum açısından zengindir 15.
- Antioksidanlar 15. Phycocyanin ve beta-karoten gibi antioksidanlar içerir 15.
- Amino asitler 3. 18 farklı amino asit içerir 3.
- Yağ asitleri 3. Omega 3 ve 6 yağ asitleri içerir 3.
Spirulina, ayrıca gıda boyası olarak da kullanılır 4.
Spirulina kullanmadan önce, özellikle reçeteli ilaç kullananlar, hamileler, emziren anneler ve 18 yaşından küçükler gibi uzman görüşü alması gereken grupların bir uzmana danışması önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: