Reflüye dokunan bazı yiyecekler şunlardır:
- Asitli meyveler: Portakal, greyfurt, limon ve ekşi mandalina gibi meyveler 12.
- Baharatlar: Acı yeşil biber, kırmızı biber ve karabiber içeren gıdalar 12.
- Nane: Yemek borusu ve mide arasındaki kapak düzeneğini gevşeterek reflüyü tetikler 12.
- Yağlı yiyecekler: Eski kaşar, fıstık, yağlı pirzola gibi çok yağlı gıdalar mide boşalımını geciktirir 1.
- Alkol ve kafein: Kırmızı şarap, viski, konyak, kahve ve çay gibi içecekler reflüyü artırır 12.
- Gazlı içecekler: Yemekle birlikte tüketildiğinde mide basıncını artırarak reflüyü tetikler 12.
Bu yiyecekler, reflü semptomlarını kötüleştirebilir. Kesin bir teşhis ve tedavi için bir doktora danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: