Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal, doğal şeker içerdiği için kan şekerini yükseltebilir 12. Ancak, porsiyon kontrolü yapılarak tüketildiğinde, diyabet hastaları için uygun bir meyve olabilir 23.
Portakalın kan şekerini yükseltme etkisini yavaşlatmak için şu öneriler dikkate alınabilir:
- Taze meyve tüketimi: Portakalın suyunu sıkmak yerine, tüm portakalı dilimleyerek tüketmek, daha fazla lif alımını destekler ve kan glikozunun daha yavaş yükselmesine yardımcı olur 23.
- Protein veya sağlıklı yağ ile birlikte tüketim: Portakalın yanında protein veya sağlıklı yağ içeren bir besin (örneğin yoğurt, peynir, badem) tüketmek, şekerin kana karışma hızını yavaşlatabilir 34.
Şeker hastalarının, meyve tüketmeden önce bir uzmana danışmaları önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: