Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Öz suyunun farklı alanlarda farklı işlevleri vardır:
- Bitki öz suyu 1. Bitkilerde su ve besin taşınmasını sağlar 1.
- Mide öz suyu 2. Sindirim sürecinde gıdaların kimyasal parçalanmasına yardımcı olur, mikroorganizmaların öldürülmesine katkıda bulunur ve mide zarını asit ve enzimlerin zararlarından koruyan mukus içerir 2.
- Pankreas öz suyu 3. Yiyeceklerin sindirimine yardımcı olan enzimler içerir, mide asidini nötralize eder ve besin maddelerinin emilimini kolaylaştırır 3.
- Bağırsak öz suyu 4. Sindirim süreçlerini destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir, besinlerin emilimini artırır ve detoksifikasyon süreçlerine yardımcı olur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: