Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Otlanmayan ineğin sütünün içilip içilemeyeceğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, inekten sağılan sütün içilmeden önce pastörizasyon veya homojenizasyon gibi işlem süreçlerinden geçirilmesi, sağlık açısından daha güvenli bir seçenek olarak kabul edilir 14.
Pastörizasyon, sütün içindeki zararlı bakterileri yok ederken, faydalı bakterileri de ortadan kaldırır 1. Ayrıca, çiğ süt E. coli, Salmonella, Campylobacter ve Listeria gibi ciddi hastalıklara neden olabilecek bakteriler içerebilir 4. Bu nedenle, özellikle hamile kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler için çiğ süt tüketimi önerilmez 4.
Süt tüketimi ile ilgili en doğru bilgiyi almak için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: