Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mikrodalgalar, iyonlaştırıcı olmayan radyasyon kullanır ve bu tür radyasyonun, yeterli enerjiye sahip olmadığı için kanser riski oluşturmadığı tespit edilmiştir 24. Ancak, uzun süre ve yüksek ısıda mikrodalga fırın kullanımı konusunda dikkatli olunmalıdır 4.
Bazı besinlerin mikrodalgada ısıtılması, sağlık açısından riskler oluşturabilir 35. Örneğin, sebzeler nitratların nitritlere dönüşmesi nedeniyle zararlı olabilir, et ise bakteriyel enfeksiyon riskini artırabilir 35.
Mikrodalgada ısıtılmaması gereken besinler arasında bal, süt ve süt ürünleri, yumurta, sosis gibi işlenmiş et ürünleri ve domates bulunur 35.
Mikrodalga fırının güvenli kullanımı için, üreticinin talimatlarına uyulması ve düzenli bakım yapılması önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: