Buradasın
Mikro dalgada pişirilen yemek sağlıklı mı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mikrodalgada pişirilen yemeklerin sağlığı konusunda hem olumlu hem de olumsuz görüşler bulunmaktadır.
Olumlu Yönler:
- Besin Değerleri: Mikrodalga ile ısıtmanın, diğer pişirme yöntemlerine göre besinlerin içindeki antioksidanları daha iyi koruduğu düşünülmektedir 34.
- Hızlı Isıtma: Mikrodalga, yemekleri hızlı bir şekilde ısıtarak zaman tasarrufu sağlar ve bu da bazı zararlı mikroorganizmaların hayatta kalma olasılığını azaltır 3.
Olumsuz Yönler:
- Plastik Kullanımı: Mikrodalgada plastik kaplar kullanıldığında, plastik molekülleri yemeğe karışabilir ve vücutta birikebilir 35.
- Aşırı Isıtma: Yiyecekleri aşırı ısıtmak, besin maddelerinin bozulmasına ve yemeğin tadının değişmesine neden olabilir 5.
- Patlama Riski: Yumurta gibi kabuklu yiyecekler mikrodalgada patlayabilir ve bu da riskli bir durum yaratabilir 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: