Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Laktozlu süt içtikten sonra yapılması gerekenler, laktoz intoleransı olup olmamasına bağlı olarak değişir.
Laktoz intoleransı durumunda:
- Laktoz içeren gıdalardan kaçının: Süt ve süt ürünleri tüketimini sınırlandırın veya tamamen çıkarın 12.
- Laktozsuz alternatifler deneyin: Laktozsuz süt, badem sütü, hindistancevizi sütü gibi alternatifleri tercih edebilirsiniz 12.
- Laktaz takviyesi kullanın: Laktozu sindirmeye yardımcı olan laktaz enzim takviyeleri alabilirsiniz 12.
- Probiyotikler tüketin: Probiyotikler bağırsak sağlığını destekleyerek laktoz sindirimini iyileştirebilir 1.
- Kalsiyum ve D vitamini alımına dikkat edin: Süt ürünlerinden uzak duruyorsanız, kemik sağlığınızı korumak için yeşil yapraklı sebzeler, badem, somon gibi besinlerden yeterli kalsiyum almanız gerekir 12.
Laktoz duyarlılığı durumunda:
- Yavaş yavaş için: Sütü tek seferde daha küçük porsiyonlarda tüketmeyi deneyebilirsiniz 3.
- Diğer yiyeceklerle birlikte tüketin: Süt ve süt ürünlerini tahıl gibi diğer yiyeceklerle birlikte tüketmek, semptomları hafifletebilir 25.
Belirtiler devam ederse veya şiddetlenirse bir sağlık uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: